Somnul este vital pentru sanatatea noastra

Un studiu realizat in prezent, ne arata ca 2 ore de somn pierdute  sunt de ajuns pentru a bloca procesul de acumulare şi sortare a amintirilor, existand riscul ca acestea sa fie pierdute pentru totdeauna.

O echipa de oameni de stiinta americani, de la Universitatea din Pennsylvania, a descoperit ca numai 2 ore pierdute de somn sunt de ajuns pentru a bloca creierul in pastrarea amintirilor.

“Pentru viata moderna, acest lucru inseamna ca somnul nu ar trebui privit ca un lux”, a spus cercetatorul Ted Abel, potrivit Daily Mail.

“Functionarea creierului este, bineinteles, de o importanta critica, asa cum este si posibilitatea de a ne aminti cu precizie si de a consolida lucrurile intamplate de-a lungul zilei.”

“De multe ori simtim, probabil, ca daca am mai lua o cafea si am mai raspunde la inca cinci mailuri, am reusi sa ducem la capat tot ce avem de facut. Cateodata ar putea fi mai bine sa mergem la culcare si sa ne ocupam de toate acestea mai tarziu.”

Studiul a sugerat, de asemenea, ca procesul de invatare este urmat de o perioada critica in care amintirile sunt consolidate, insemnand, asadar, ca renuntarea la somn poate fi mai daunatoare in anumite momente decat in altele.

Profesorul Abel, care incearca să doarmă intre sapte si opt ore pe noapte, a adaugat ca orice informatie care se pierde din cauza lipsei de somn dispare pentru totdeauna, aceasta insemnand ca o repriza mai lunga de somn a doua zi nu o va recupera.

“Ceea ce e important cu privire la somn este ca ii permite creierului sa realizeze lucruri pentru care este prea ocupat in timpul zilei”, a spus si Neil Stanley, unul dintre cei mai mari specialisti in stiinta somnului.”Somnul este perioada linistita care ii acorda creierului timpul sa aranjeze amintirile.”

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.