Testul care masoara ritmul de imbatranire a organismului

 

Testul care masoara ritmul imbatranirii organismuluiPotrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, un nou test sangvin este capabil sa calculeze ritmul imbatranirii corpului tau si riscul de aparitie al dementei.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la King’s College din Londra, in colaborare cu savanti de la Institutul Karolinska din Suedia si de la Universitatea Duke din Statele Unite, ulterior a fost publicat in revista Genome Biology.

Testul ofera pacientului un “scor al varstei”, bazat pe o serie de markeri genetici aflati in sangele acestuia. Studiul, desfasurat pe durata a 20 de ani, a vizat obtinerea unei “semnaturi genetice” a ARN-ul voluntarilor.

Persoanele care sunt mai “batrane” din punct de vedere biologic decat varsta lor reala prezinta un risc mai mare de a dezvolta maladia Alzheimer, cea mai cunoscuta forma de dementa, afirma cercetatorii britanici.

Autorii studiului considera ca cercetarea lor ar putea fi extrem de valoroasa si ar putea sa ii ajute pe medicii aflati in cautarea unor donatori de organe. Medicii utilizeaza cel mai adesea varsta pacientului pentru a stabili daca o persoana este potrivita pentru a deveni donator. In schimb, varsta biologică ofera medicilor o prognoza mai buna asupra starii de sanatate a organelor care urmeaza sa fie transplantate.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.