Tratament pentru cancerul de piele

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Tratament pentru cancerul de piele

Un nou tratament pentru cancerul de piele a fost aprobat zilele acestea in Statele Unite ale Americii. Agentia americana pentru medicamente (Food and Drug Administration/ FDA) a aprobat comercializarea medicamentului Erivedge produs de compania Genentech, care face parte din grupul elveţian Roche, pentru tratamentul contra celei mai curente forme de cancer de piele, relatează AFP.  

Acest medicament se adreseaza si pacientilor al caror cancer de piele s-a extins in alte parti ale organismului (formand metastaze), se precizeaza in comunicatul emis de FDA.Acest tip de cancer al pielii se dezvolta cel mai adesea intr-un ritm lent si fara sa cauzeze dureri. El apare frecvent in acele zone ale pielii care sunt expuse cu regularitate la lumina soarelui si a altor surse de raze ultraviolete.

Erivedge este numele medicamentului si  se administreaza sub forma unor capsule, o data pe zi, si actioneaza asupra unui mecanism molecular (Hedgehog) activ in cea mai mare parte a celulelor bazale canceroase. Aceste celule formeaza o membrana care separa derma de epiderma pielii. Eficienta medicamentului Erivedge a fost evaluata intr-un singur studiu clinic, realizat pe 96 de pacienti suferind de carcinom bazocelular localizat sau metastazat.

[ad#articol]

Erivedge nu poate fi administrat femeilor insarcinate. Din acest motiv, medicamentul a fost autorizat doar cu tipărirea pe ambalaj a unui avertisment referitor la riscul potential de deces al fetusului sau de aparitie a unor importante malformatii congenitale.

 

Sursa de inspiratie  www.dailymail.co.uk

Etichete populare:

cancer pieletratament

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.