Trusa de machiaj si chimicalele din plastic pot dauna sarcinii

Oamenii de stiinta americani au efectuat un studiu recent privind efectele negative ale chimicalelor gasite in materialele plastice sau chiar in trusa de machiaj.

Potrivit Daily Mail, chiar si o expunere mica la aceste chimicale poate influenta fetusului.

Astfel, cercetatorii de la Universitatea americana Washington au concluzionat ca aceste chimicale cresc riscul de sarcina intrerupta sau de sindromul Down. Acesti hormoni, utilizati foarte des la fabricarea sticlelor de plastic, in trusa de machiaj sau in ambalaje, pot cauza daune generatiilor urmatoare.

Oamenii de stiinta au efectuat acest studiu pe maimutele insarcinate rhesus, al caror sistem reproductiv este similar cu cel al oamenilor. Ei au administrat o doza de Bisphenol A sub forma de pastile sau printr-un implant in mana. Aceasta doza este comparabila cu cea la care este expusa o femeie in fiecare zi, desi alt cercetatori ii contrazic, spunand ca doza administrata este mult mai mare din punct de vedere concentrational, iar gravidele nu ar trebui sa se ingrijoreze.

Un nivel mare din aceste chimicale la oameni a fost asociat cu obezitatea la oameni si cu probleme de comportament. Mai mult, la barbati au aparut probleme de fertilitate.

Acest studiu, publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences (KEEP), vine dupa o alta cercetare cu rezultate asemanatoare ale aceleasi echipe pe soareci. A fost realizat din nou cu maimute pentru ca au existat critici privind sistemul reproductiv diferit al soarecilor fata de cel al oamenilor.

Profesorul Richard Sharpe, un expert al Consiliului de Cercetare Medical din Edinburgh, considera ca multi dintre oameni sunt expusi la bisphenol A, dar nivelul este unul “extrem de mic”.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.