Un posibil tratament pentru cancerul de san

Un virus inrudit cu cel al variolei poate fi o arma eficienta in tratarea unor forme letale ale cancerului de san.

Cercetatorii de la Universitatea Stanfort din California au aratata la testele de laborator ca peste 90% din celulele din clasa cancerului mamar triplu negativ (triple negative breast cancer/ TNBC) ce au fost tratate cu un vaccin obtinut din acest virus au fost distruse intr-un interval de patru zile.

Testele realizate pe soareci care sufereau de aceasta boala, au aratat cum o tulpina a acestui virus a distrus 60% din totalul tumorilor, iar cele care au opus rezistenta s-au redus drastic.

Cancerele din clasa TBNC sunt dificil de tratat, deoarece acestor celule le lipsesc trei receptori moleculari care pot fi vizati de actualele tratamente hormonale si cu antibiotice.

Virusul Vaccinia a stat la baza vaccinului care a eradicat variola. Desi este inrudit cu virusul care produce variola, Vaccinia nu este in general daunator pentru sanatatea oamenilor.Virusul Vaccinia vizează tumorile ce contin o proteina de semnalizare care stimuleaza formarea vaselor sangvine si sustine cresterea acestora.

Studiul a fost coordonat de medicul Sepideh Gholami de la Universitatea Stanford din California. Rezultatele sale au fost prezentate la Congresul anual al Colegiului American al Chirurgilor, organizat marti in oraşul Chicago.

Testele cu ultrasunete au evidentiat o reducere semnificativa a tumorilor din fluxul sangvin. Reteaua de vase de sange care aprovizioneaza tumorile cu nutrimente si oxigen s-a micsorat cu 50% din dimensiunea ei obisnuits la animalele tratate cu virusul Vaccinia, ne informeaza dailymail.co.uk

Urmatorul pas pe care il vor face cercetatorii, va consta in implementarea unui studiu clinic care va analiza gradul de siguranta al administrării virusului Vaccinia unor pacienti umani.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.