Rosiile pot preveni atacurile cerebrale

Potrivit unui studiu finlandez ,persoanele care sunt consumatoare de rosii, prezinta un risc mai scazut de a suferi de un atac cerebral.

Acest studiu a fost publicat in revista Neurology si ne relateaza faptul ca persoanele care au in sange un nivel ridicat de licopen, un puternic antioxidant, prezinta cu 55% mai putine riscuri de a suferi un accident vascular cerebral.

La acest studiu au participat 1.031 de barbati cu varste cuprinse intre 46 si 65 de ani.

La inceputul studiului a fost masurat nivelul de licopen din sange, iar participantii au fost monitorizati timp de 12 ani, timp in care 67 dintre ei au suferit un accident vascular cerebral.

Cercetătorii nu au luat in considerare accidentele vasculare cerebrale provocate de un cheag sangvin si nici cele provocate de o hemoragie.

Din cei 258 de barbati cu nivelul cel mai scazut de licopen in sange, 25 au suferit un atac cerebral, fata de 11 din randul celor 259 de barbati cu nivelul cel mai ridicat de licopen in sange.

“Studiul vine să sublinieze virtutile unui regim alimentar bogat in fructe si legume care poate diminua riscul de accident cerebral”, subliniaza Jouni Karppi de la Universitatea din Finlanda, din Kuopio, principalul autor al studiului.

 

“Sanatatea inainte de toate”

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.