Uleiul de macadamia: izvor de sanatate

Uleiul de macadamia
Arborii macadamia, cu frunzi┼čul lor ve┼čnic verde, ├«nve┼čm├ónteaz─â coastele estice, subtropicale din Australia. Totu┼či, doar dou─â dintre cele nou─â specii produc fructe comestibile

Pulberea obţinută din cojile zdrobite este atât de dură, încât poate fi folosită ca material abraziv industrial.

Uleiul de macadamia este extras din nucile arborelui cu acelasi nume.Uleiul de macadamia este in special recomandat pielii fragile, in tratamentul vergeturilor, cicatricilor si a tesutului cutanat deteriorat.La fel de bine, uleiul de macadamia este recomandat pentru tenul dezechilibrat, in stimularea microcirculatiei si drenarea sistemului limfatic cat si pentru hranirea si protejarea parului.

De fap, dintre toate nucile bogate în ulei, nuca macadamia conţine cea mai mare cantitate de ulei.

Potrivit unor studii recente, consumul moderat de nuci macadamia reduce nivelul colesterolului LDL (colesterol d─âun─âtor) ┼či al trigliceridelor, contribuind totodat─â la combaterea hipertensiunii.

Uleiul il putem utiliza ca:

  • Ulei de masaj, ulei┬áde macadamia┬ásimplu sau combinat cu alte uleiuri esentiale si vegetale, pentru slabire sau mentinerea siluetei,
  • Incorporarea uleiului de macadamia in creme, unguente sau prepararea de cosmetice bio pentru ┬ápicioare obosite┬á:creme,lapte,balsamuri,unguente
  • Incorporarea uleiului de macadamia in uleiuri pentru si dupa plaja
  • Incorporarea uleiului de macadamia in doza zilnica de crema sau prepararea de creme, lapte contra vergeturilor
  • Incorporarea uleiului de macadamiain doza zilnica de crema sau prepararea de cosmetice bio, creme, lapte,serumuri┬áunguente┬ápentru pielea sensibila, agresata sau fragila(zona ochilor) si pielea sensibila a copiilor mici
  • Incorporarea uleiului de macadamia in doza zilnica de crema sau prepararea de cosmetice bio:┬ácreme, balsamuri, unguente, uleiuri pentru pielea deteriorate, aspra (maini, coate)
  • Incorporarea in doza zilnica de crema sau┬áprepararea de cosmetice bio:┬áde creme, serumuri, lapte, pentru tenul gras cu probleme, dezechilibrat
  • Incorporarea uleiului de macadamia in doza de utilizare sampon, balsam, masca sau prepararea de cosmetice bio pentru ingrijirea si protejarea parului
  • Incorporarea uleiului de macadamia in masti pentru tenul fragil,cu probleme,combinat cu alte uleiuri esentiale, vegetale, ingrediente si activi cosmetici.

 

Sursa de inspiratie: http://www.horticulturefortomorrow.com.au/

 

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.