Chirurgia estetica a sanului (Part. 1)

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 3 minute

Chirurgia estetica a sanului (Part. 1)

 

Numarul persoanelor care regreta ca au optat pentru o interventie chirurgicala estetica este mult mai mic decat al acelora carora le pare rau ca nu s-au hotarat sa faca asa ceva. Daca doriti, un chirurg estetician bun va poate schimba infatisarea. Dara veti grija, pentru o astfel de operatie este nevoie de o motivatie puternica, altfel s-ar putea sa fiti nemultumiti de rezultate.

Exista diverse cai prin care chirurgia estetica poate schimba forma, dimensiunea sau pozitia sanilor. Acestea includ mastopexia sau repozitionarea sanilor si mamoplastia : de augmentare sau marire, de reductie sau micsorare si de ascensionare sau ridicare. Inainte de a va decide pentru una dintre aceste interventii, asigurati-va ca ati inteles exact ce presupune si ce urmari are fiecare dintre ele.

Mastopexia (lifting)

Liftingul sanilor se adreseaza femeilor cu sanii “lasati”. Aceasta procedura chirurgicala are ca scop ridicarea sanilor cazuti si rezolvarea asimetriilor, prin inlaturarea pielii in exces si ridicarea sfarcurilor.

Cu cat sanii sunt mai mici, cu atat rezultatul va fi mai bun. In caul sanilor de mici dimensiuni, mastopexia poate fi combinata cu mamoplastia de augmentare, iar in acela al sanilor mari, cu mamoplastia de reductie. Asocierea acestor ultime doua proceduri va spori eficienta liftingului sanilor, deoarece reducerea dimensiunii va determina o diminuare corespunzatoare a greutatii acestora, micsorand riscul lasarii acestora din cauza unei greutati mai mari.

Fiti realiste! mastopexia nu va poate reda sanii din adolescenta si va lasa cicatrice. Discutati in prealabil  in detaliu cu un chirurg, inainte de a porni la drum.

Ca in cazul tuturor operatiilor la sani, consultati fotografii dinainte si de dupa operatie, pentru a vedea daca  rezultatele sunt bune, moderate sau proaste. Solicitati o descriere a tipului de incizie care urmeaza sa va fie facuta si chiar rugati-l pe chirurg sa va deseneze pe sani locul unde vor fi cicatricele.

Trebuie sa tineti cont ca liftingul de sani, ca si cel facial nu este permanent. Sanii vor continua sa imbatraneasca si vor recapata acel aspect lasat.

Intrebati chirurgul daca tehnica folosita va va mai permite sa alaptati, daca acest aspect este important pentru dumneavoastra. Orice operatie estetica la sani trebuie precedata de o mamografie.

Operatia

De obicei se recurge la anestezie generala.

Chirurgul va elimina pielea in exces si grasimea de sub sani, va ridica sfarcurile si restul de tesut, pentru a-i remodela in mod corespunzator.

Durata interventiei este de 2-3 ore, iar externarea pacientei operate se face dupa o zi sau doua.

Efectele post-operatorii

Liftingul are de obicei succes si putine efecte secundare, printre care se numara, de pilda, pierderea senzatiilor la nivelul areolei si sfarcului.

Deoarece prin aceasta procedura sunt sectionate multe canale galactofore, sansele de a alapta dupa operatie sunt de 50-60%; in cazuri foarte rare, fiind posibila chiar pierderea permanenta de alaptare.

Vindecarea initiala a plagii dureaza 1-2 saptamani, dupa care se vor extrage firele de sutura. Daca sunteti o persoana activa va veti putea misca mainile si umerii si veti putea practica unele activitati sportive mai blande dupa 3 saptamani de la operatie. Desi poate fi incomfortabil, este recomandabil dupa operatie sa purtati bustiera care va contribui la accelerarea vindecarii pielii si eliminarea mai rapida a edemului postoperator.

Se recomanda ca bustiera sa fie purtata zi si noapte vreme de cel putin 3 luni dupa interventie.

Mamoreductia (micsorarea sanilor)

Candidatele pentru , pot fi impartite in 2 mari categorii: din prima categorie fac parte femeile carora sanii lor mari le produc neplaceri si stanjeneala in societate. Cea de a doua categorie este formata din cele care isi doresc o micsorare a volumului si greutatii a sanilor si o imbunatatire a formei in paralel cu marirea fermitatii acestora. Daca aveti de gand sa alaptati in viitor trebuie sa discutati in prealabil cu chirurgul plastic.

[ad#articol]

Operatia

In ciuda diversitatii tehnicilor operatorii ce pot fi aplicate in functie de factorii individuali si preferintele personale ale pacientului si ale chirurgului, operatia in sine decurge dupa acelasi protocol.

Operatia dureaza cca 4 ore si se desfasoara sub anestezie generala. Mameloanele sunt importante atat din punct de vedere estetic, cat si functional.Intrebati-l pe chirurg daca are de gand sa vi le ridice pur si simplu, sau le va inlatura si le va grefa apoi intr-o alta pozitie.

Daca doriti sa stiti exact ce se va elimina, rugati-l pe chirurg sa va deseneze forma pe care o vor capata sanii dumneavoastra dupa operatie.

Efectele post operatorii

Rezultatele operatiei sunt de obicei foarte bune, dar, fiind vorba de o inteventie de amploare, este normal ca in urmatoarele saptamani sa resimtiti un oarecare discomfort. Ca sfaturi medicale: trebuie sa purtati bustiera non-stop pentru a grabi vindecarea. Scoaterea firelor se face la 7-14 zile postoperator,dupa care va puteti relua activitatea.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.