Parazitul care se hraneste cu creierul uman

Parazitul care se hraneste cu creierul uman

Doi copii si un barbat in varsta de 30 de ani, au fost ucisi in vara aceasta de catre o amiba care se hraneste cu creierul uman si supravituieste in lacuri si in raurile din Atlanta, SUA.

Bacteria, numita Naegleria fowleri, poate ajunge in corpul uman prin caile nazale, deplasandu-se ulterior spre creier.

In aceasta luna, acest parazit a ucis o adolescenta de 16 ani, din Florida, care dupa cursurile de inot a inceput sa se simta foarte rau si un baiat de 9 ani din Virginia, care a murit imediat la o saptamana dupa ce a fost intr-o tabara de pescuit.

Al treilea caz,mai putin obisnuit, s-a petrecut in Louisiana,unde un tanar a carui moarte a fost trasata de apa de la robinet. El isi improvizase un dispozitiv pe care il folosea pentru uzul personal al nasului si sinusurilor cu apa sarata, pentru a-si calma alergiile si racelile.

Infectia cu amiba provoaca aproape intotdeauna meningita, printre simptome numarandu-se febra, greata, gat intepenit si durere de cap puternica.

Expertii spun ca este un mister medical faptul  ca sistemul nervos al unor oameni care inoata in raurile infestate, este fatal afectat , in timp ce al altora nu.

Dupa rapoartele Centrelor pentru Controlul si Prevenirea bolilor ,dupa ce a fost descoperita aceasta amiba la inceputul anilor 1960, aproximativ 120 de cazuri au fost raportate in SUA- aproape toate dintre ele au fost decese.

Sursa de inspiratie Yahoo News

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.