Parazitul care se hraneste cu creierul uman

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Parazitul care se hraneste cu creierul uman

Doi copii si un barbat in varsta de 30 de ani, au fost ucisi in vara aceasta de catre o amiba care se hraneste cu creierul uman si supravituieste in lacuri si in raurile din Atlanta, SUA.

Bacteria, numita Naegleria fowleri, poate ajunge in corpul uman prin caile nazale, deplasandu-se ulterior spre creier.

In aceasta luna, acest parazit a ucis o adolescenta de 16 ani, din Florida, care dupa cursurile de inot a inceput sa se simta foarte rau si un baiat de 9 ani din Virginia, care a murit imediat la o saptamana dupa ce a fost intr-o tabara de pescuit.

[ad#articol]

Al treilea caz,mai putin obisnuit, s-a petrecut in Louisiana,unde un tanar a carui moarte a fost trasata de apa de la robinet. El isi improvizase un dispozitiv pe care il folosea pentru uzul personal al nasului si sinusurilor cu apa sarata, pentru a-si calma alergiile si racelile.

Infectia cu amiba provoaca aproape intotdeauna meningita, printre simptome numarandu-se febra, greata, gat intepenit si durere de cap puternica.

Expertii spun ca este un mister medical faptul  ca sistemul nervos al unor oameni care inoata in raurile infestate, este fatal afectat , in timp ce al altora nu.

Dupa rapoartele Centrelor pentru Controlul si Prevenirea bolilor ,dupa ce a fost descoperita aceasta amiba la inceputul anilor 1960, aproximativ 120 de cazuri au fost raportate in SUA- aproape toate dintre ele au fost decese.

Sursa de inspiratie Yahoo News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.