Contraceptie definitiva pentru femei

Contraceptie definitiva pentru femei
In marile clinici din Marea Britanie este intalnita din ce in ce mai des , o noua metoda de contraceptie definitiva pentru femei. Procedura se numeste Essure si este o solutie ideala pentru femeile ale caror familii sunt complete. Este o tehnologie de varf care ajuta femeile sa se elibereze din regimul de contraceptive temporare si le permite sa se bucure pe deplin de relatia cu partenerul si cu copii.

Aceasta tehnologie ofera femeilor ceea ce contraceptivele nu vor putea niciodata oferi si anume:

  • nu implică anestezie şi durează 20 de minute, timp în care, cu ajutorul unui histeroscop (mic telesop), sunt inserate în peretele trompelor uterine două mici implanturi din polietilenă. Acestea produc o iritaţie ce duce la formarea unui ţesut cicatricial care obturează trompele.
  • In urmatoarele saptamani de la aceasta procedura, corpul si aceste implanturi lucreaza impreuna pentru a forma o bariera naturala care impiedica sperma sa ajunga la ou. In aceasta perioada necesita utilizarea contraceptivelor locale. Dupa 3 luni de la procedura, medicul dumneavoastra va efectua un test de confirmare Essure, pentru a verifica plasarea de insertii micro si pentru a va confirma contraceptia permanenta.

Până de curând contracepţia definitivă la femei însemna legarea trompelor, sub anestezie, cu spitalizare. După operaţie, există  un risc de 1 din 200 ca femeia să rămână gravidă, iar sarcina poate fi în afara uterului,potrivit Dailynews.co.uk

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.