Contraceptie definitiva pentru femei

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Contraceptie definitiva pentru femei

In marile clinici din Marea Britanie este intalnita din ce in ce mai des , o noua metoda de contraceptie definitiva pentru femei. Procedura se numeste Essure si este o solutie ideala pentru femeile ale caror familii sunt complete. Este o tehnologie de varf care ajuta femeile sa se elibereze din regimul de contraceptive temporare si le permite sa se bucure pe deplin de relatia cu partenerul si cu copii.

[ad#articol]

Aceasta tehnologie ofera femeilor ceea ce contraceptivele nu vor putea niciodata oferi si anume:

  • nu implică anestezie şi durează 20 de minute, timp în care, cu ajutorul unui histeroscop (mic telesop), sunt inserate în peretele trompelor uterine două mici implanturi din polietilenă. Acestea produc o iritaţie ce duce la formarea unui ţesut cicatricial care obturează trompele.
  • In urmatoarele saptamani de la aceasta procedura, corpul si aceste implanturi lucreaza impreuna pentru a forma o bariera naturala care impiedica sperma sa ajunga la ou. In aceasta perioada necesita utilizarea contraceptivelor locale. Dupa 3 luni de la procedura, medicul dumneavoastra va efectua un test de confirmare Essure, pentru a verifica plasarea de insertii micro si pentru a va confirma contraceptia permanenta.

Până de curând contracepţia definitivă la femei însemna legarea trompelor, sub anestezie, cu spitalizare. După operaţie, există  un risc de 1 din 200 ca femeia să rămână gravidă, iar sarcina poate fi în afara uterului,potrivit Dailynews.co.uk

Etichete populare:

contraceptivefemeiimplant

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.