Fructele de padure in lupta cu boala Parkinson

Autor: Academia Pacientului Publicat: Timp citire: 1 minut

Fructele de padure in lupta cu boala Parkinson

 

Un nou studiu britanic ne comunica faptul ca, consumul de capsuni, mure, coacaze negre ar putea ajuta la protejarea impotriva bolii Parkinson.

Barbatii care au consumat pana acum cu regularitate, fructe de padure , impreuna cu alte alimente bogate in flavonoide s-au dovedit a fi cu 40 % mai putin sub riscul de a dezvolta aceasta boala a creierului.

Cercetatorii britanici au mai descoperit ca cei care au consumat cel putin o data pe saptamana, fructe de padure, pot reduce riscul bolii cu un sfert fata de cei care nu au consumat deloc.

Flavonoidele – pe care le putem gasi atat in ceai cat si in vin rosu, sunt acei antioxidanti care pot oferi protectie impotriva bolilor de inima, anumitor tipuri de cancer si dementa.

Acest studiu este primul studiu facut la scara larga, care vizeaza efectul flavonoidelor in protejarea impotriva bolii Parkinson, o boala neurologica  progresiv degenerativa, care afecteaza peste 70.000 de romani.

Creierul nu mai produce dopamina, o substanta chimică necesara coordonarii miscarilor, iar pacientii ajung sa nu poata merge, vorbi sau scrie. In conditiile in care boala Parkinson este atat de grava, lipsa accesului la tratament permanent este principala problema pe care o intampina pacientii.

[ad#articol]

Aproximativ 130.000 de pacienti, barbati si femei, au luat parte la acest studiu,publicat in revista Neurology, ei fiind monitorizati timp de 20 de ani, timp in care 800 dintre ei au dezvoltat boala Parkinson. In timpul studiului, a fost analizat modul de alimentatie in functie de varsta si modul de viata, rezultatul fiind cu 40% mai scazut  la barbatii care au mancat mai multe fructe de padure decat cei care nu au mancat deloc.

Antioxidantii ajuta la neutralizarea radicalilor liberi – distructive de produse secundare ale metabolismului in organism, care poate deteriora membranele celulare si ADN-ul.
Celulele creierului sunt deosebit de sensibile la radicalii liberi – care ar putea ajuta pentru a explica beneficiile relevate de acest studiu.

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.