Pilulele contraceptive si memoria

Pilulele contraceptive pot influenta negativ memoria

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, femeile care folosesc  contraceptive isi amintesc des informatii legate de anumite incidente.

Specialistii ne atentioneaza ca  femeile care folosesc pilula contraceptivă au tendinţa de a-şi aminti aspecte legate de un incident diferite de cele pe care şi le amintesc femeile care nu folosesc această metodă de contracepţie dailymail.co.uk.

Dupa rapoartele experimentelor, pilulele contraceptive influenţează modul în care femeile îşi amintesc anumite informaţii, prin modificarea echilibrului lor hormonal.

Astfel, cele care folosesc pilulele contraceptive prezintă mai mici probabilităţi de a-şi aminti detalii legate de un eveniment, dar îşi amintesc de impactul emoţional general asociat acestuia, mai ales dacă a fost traumatizant – voluntarele au fost rugate să rememoreze un accident rutier în care victima, un băiat, a rămas fără picioare.

Pilulele contraceptive contin o combinatie in diverse proportii si concentratii intre estrogeni si progesteron – hormoni sexuali feminini – de sinteza, care reduc pana la 99 % aparitia unei sarcini.

Deşi contraceptivele nu deteriorează memoria si nu ataca sanatatea, modul în care evenimentele sunt rememorate este diferit. “Este vorba de o schimbare a tipului de informaţie rememorat, nu de un deficit de memorie”, a spus şi Shawn Nielsen, coautor al studiului, realizat de cercetătorii de la University of California şi publicat în Neurobiology of Learning and Memory.

Nu sunt comentarii momentan. Fii primul care comenteaza.

Lasati un comentariu


Acest site este oferit doar cu titlu informativ. Informatiile gasite aici NU sunt un substitut pentru o ingrijire medicala profesionala a unui medic calificat.

INTOTDEAUNA sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti preocupari cu privire la starea dumneavoastra de sanatate sau pentru un tratament ce trebuie administrat in scopul insanatosirii. AcademiaPacientului.ro nu este responsabila sau raspunzatoare, direct sau indirect, pentru orice forma de daune care rezulta din utilizarea (sau abuzul) informatiilor continute in acest site.